Koenigsegg Jesko fanpage met registry (September update)

Formule 1 Las Vegas tijden + intro

 
Dit weekend zal de Formule 1 race plaatsvinden op het stratencircuit van Las Vegas. Omdat het voor het eerst is dat de F1 hier wordt georganiseerd is er weinig bekend over het circuit en dat zal dus voor iedereen een verassing worden. Wel valt het enorme rechte stuk gelijk op, verwacht wordt dat er topsnelheden van bijna 350km/h gehaald zullen worden. Dat is in elk geval gelijk al uniek!

De afgelopen weken is de binnenstad van Las Vegas behoorlijk veranderd. Zo zijn sommige fonteinen bijvoorbeeld afgedekt om tribunes op te zetten en het asfalt op de beroemde strip is helemaal opnieuw gelegd. Niet alle plaatselijke bewoners zijn daar even blij mee... Naar verluidt is er zo'n $80 miljoen geïnvesteerd in het hele event.

Over het algemeen hebben de F1 raceteams er wel heel veel zin in. Red Bull alleen al heeft hun F1 auto uit een dak laten komen om hun speciale livery te onthullen, is dwars door het casino gereden en heeft buiten een paar donuts gemaakt! Daarnaast zullen andere top teams zoals McLaren en Ferrari ook met een bijzondere livery gaan racen. Het wordt dus een heel speciaal raceweekend. Zeker ook omdat het nachtrace is wat in combinatie met alle grote gebouwen voor prachtige achtergronden zal zorgen.

Hieronder een overzicht van de Nederlandse tijden:

Vrijdag 17 november:
5:30 - 1e vrije training
9:00 - 2e vrije training

Zaterdag 18 november:
5:30 - 3e vrije training
9:00 - Kwalificatie

Zondag 19 november:
7:00 - Grand Prix (race)